Neste Oil Ralliin Printsportin Mitsulla

Mika Turkki lähtee pitkään unelmana olleeseen Neste Oil Ralliin Printsportin tallin Mitsubishi Lancer Evo 9:llä. Mikan osallistumisen tähän ensimmäiseen MM-tason kilpailuun mahdollistavat kattava yhteistyö usean eri tahon kanssa. Ennen varsinaista kilpailuajankohtaa on vielä monta asiaa hoidettavana, yhtenä tärkeänä lenkkinä onnistumiselle ovat testit, joissa auto tulee tutummaksi.

Auto on nykyaikainen N-ryhmäläinen nelivetoinen sarjatuotantokilpuri. Nelivetoinen auto on siis Mikalle uusi tuttavuus kilpa-autoilussa, mutta tuntuma uuteen ajotapaan hankitaan useammankin testipäivän voimin ennen kisaa. Ajotapaan tulee muutoksia mm. vasemman jalan jarrutuksen myötä. Auton ominaisuudet poikkeavat jo tuttuihin Mikan käyttämiin kilpureihin BMW:hen ja Opeliin verrattuna.

- ensimmäisissä testeissä Lemillä sain jo tuntumaa vasemman jalan jarrutukseen. Jos ajoon ei ihan rutiinia vielä saanut, niin ainakin toisiin testeihin Jämsään on jo luottavaisempi mieli lähteä, kertasi Mika tunnelmiaan ekojen testien jälkeen.

Mika Turkki ja Timo Hantunen starttaavat numerolla 77 Neste Oil Ralliin 29.-31.08.2010.

Mitsubishi Lancer Evo 9 tietoja
- Teho: 285 hv
- Vääntö: 570 nM
- Moottorinohjaus: MoTec
- Keskitasauspyörästö: Aktiivinen
- Jousitus: Tein
- Vaihteisto: 5-vaihteinen suorakytkentä
- Kitkalukko: Etu- ja takatasauspyörästössä
- Huippunopeus: 204 km/h

Mitat:
- Pituus: 4490 mm
- Leveys: 1770 mm
- Korkeus: 1450 mm
- Akseliväli: 2625 mm
- Paino: 1360 kg

 


Tagit: , ,

  • GSM 0400 552 522
  • Email: mika@mikaturkki.fi