SM Rallia Mikkelissä

Kaksi päivää rallia

Mika Turkki sijoittui 14. kauden toisessa SM-rallissa Mikkelissä.

Huima alku

Ensimmäisenä päivänä perjantaina oli heti alkuun vaativa pimeällä ajettava metsäerikoiskoe. Siellä Ari Vihavainen rökitti muuta porukkaa WRC Mitsubishillä oikein huolella ollen 10,9 sekuntia Joni Nikkoa nopeampi. Edes kuljettajavaihdoksella kisaan ilmoittautunut Jari Ketomaa ei yltänyt kärkivauhtiin, sijoituksen ollessa siinä vaiheessa kolmas 12,5 sekuntia jääneenä. Mika Turkki ajoi numerolla 40 osittain jo urittuneessa rännissä sijalle 20. Ralli oli startannut. Seuraava Mikkelin raviradalla ajettu parin kilometrin yleisöerikoiskoe osoittautui lopulta kisan lopputuloksiinkin vaikuttavaksi erikoiskokeeksi. On sanottu, että "mikki-hiiri"-pätkillä voidaan kisa hävitä ja niin se toteutui ainakin Ari Vihavaisen kohdalla. Auton sammuttaminen lähtöviivalle ja penkkaan ajo ja uusi moottorin sammutus olivat viedä miehen keskeytyslistalle ja tässä tapauksessa ainakin kisan kärjestä hännille. Mika ajoi radan varovasti sijoituksen ollessa 27. Yötauolle mentiin Ketomaan johtaessa kotikisaansa. Salo oli toisena. Mikan sijoitus oli 24.

Hyppyjä ja ylityksiä

Toinen päivä oli täyttä rallia aamusta iltaan. Pitkiä ja vaativia erikoiskokeita, joissa oli kaikkea mitä hyvään ralliin kuuluu. Päivän ensimmäisestä erikoiskokeesta alkaen Salo alkoi nostaa vauhtia. Osakkeet Ketomaan kohdalla valahti alaspäin oikein roimasti, kun penkkakosketus vei mehut Skodasta tyystin. Mika ajoi tyylikkäästi omalla sijallaan 20. tuntumassa. EK-sijoitukset vaihtuivat herrojen Saarelainen, Shaymiev ja Burger kesken. Kisan pisimmällä viimeisellä erikoiskokeella oli sijoitukset jo vakiintuneet, joten selviytyminen maalilavalle oli tärkein tavoite. Mika Turkki ajoi kisan nousujohteisesti sijalle 14. 6:04,3 kisan voittajasta Juha Salosta jäljessä. Salolle voitto oli kauden toinen. Tunturissa Mika ajoi sijalle 12. Takkiin tuli nyt pari sijaa, mutta viime vuoden Mikkelin kisan toisen erikoiskokeen keskeytys muistaen, sijoitus oli tietenkin parempi.

Kuvia Mika Turkin hopeisesta kilpurista nähtävillä kuvagalleriassa.